søndag den 13. oktober 2013

At gøre noget man egentlig ikke må - og slippe godt fra det ;o)

Jeg har vasket ulddynen til drengens voksipose! Det står på "vaskeanvisningen" at det må man ikke, og der er sikkert nogen voksi elskende forældre der ville skælde mig ud, men dem om det ;o) Jeg slap godt fra det, og dynen er kun blevet mere lækker... Hvis det da er muligt ;o) Det er dog ikke det samme som at jeg vil anbefale at folk vasker ulddyner, der egentlig ikke må vaskes!

Det skal lige siges at voksi'en er købt brugt, til den nette sum af 200 kr. Så jeg kunne godt leve med det, hvis den endte med at måtte "lade livet" pga. vask!

Men jeg vil dog gerne fortælle hvad jeg gjorde, i tilfælde af at der er andre der vil gøre forsøget - på eget ansvar selvfølgelig!

Jeg vaskede den på uldprogram, med et vaskemiddel beregnet til uld og fin vask. Jeg brugte dog kun en tredje del af den anbefalede mængde. Efter vask lage jeg den hen over et tørrestativ, så den kunne ligge flat, mens den tørrede. Jeg var inde og ryste den godt grundigt flere gange, for så at sige at agere tørretumbler. Man anbefales normalt at tørre dyner i tørretumbleren sammen med tennisbolde eller ligende... Jeg turde dog ikke køre ulddynen igennem tørretumbleren, så derfor var jeg inde for at "ryste" fyldet løst, så det ikke lægger sig i "klumper" og derfor ikke giver den varme som det skal.

Så nu er planen med voski'en, at den skal have nyt hjemmelavet betræk, samt en "ekstra" ulddyne til de særlig kolde dage - voksi'en er nemlig en Vestlands ulddyne med minimum woolfilling... Ekstra dynen er i form af en gammel uldplaid, som ikke længere er i brug, men som er for god til "bare" at blive smidt ud! Den skal klippes til og sådan, men det skal der nok komme mere om senere, ligesom der nok også kommer en opdatering på betrækket ;o)

1 kommentar:

  1. Ihh det lyder hyggeligt og efterårsagtigt:-) Glæder mig til billeder:-)

    SvarSlet